Elke dag iets anders

MAANDAG
"Ontsnappen"

brein

www.plong.be

Start je week met een energieboost! Ga de uitdaging aan in de spannende escape games van PLONG. Geniet van een lekker bubbelend glaasje samen met jouw bubbel.

PLONG daagt jou in het oude werkhuis van de elektriekers uit met twee spannende, unieke escape rooms. De prikkelende setting en uitdagende, verrassende puzzels maken van PLONG een niet te missen stop op Transfo. 

Uiteraard kan je  elke dag de escape room boeken, maar enkel met bubbels op maandag. 
Reserveer nu via de website van Plong. Voor groepen vanaf 4 personen. 

DINSDAG
"Kom in actie"

spelen

www.oenanthe.be
www.duiktank.be

It's lasershooting time !
Voel de adrenaline door je lijf lopen tijdens dit sensationeel actiespel voor jong en oud !
Tussen de imposante gebouwen van Transfo nemen twee teams het tegen elkaar op in een adembenemende battle. It 's your call of duty!' 

Uitzonderlijk zijn er op dinsdag sessies van 1 uur mogelijk,
15 euro per persoon, minimum 10 personen. 
Graag vooraf reserveren via Oenanthe

WOENSDAG
"Wandel je snugger."

leren

www.zwevegem.be
www.ikzomerwestvlaams.be

Transfo kent een boeiende geschiedenis: kom alles te weten tijdens een geanimeerde wandeling met Transfo-expert Jan Goemaere. Deze wandelingen kan je meepikken op de woensdagen in juli. 
Maar Transfo kent even goed een boeiende toekomst! Stijn Vandamme leidt je doorheen de site en licht een sluier van de grote plannen op gebied van energie en duurzaamheid op.

woensdag 26 augustus

Wil je meer leren over energie ?  Kom dan naar de pop-up voor energie educatie. Verspreid over de site staan een aantal spelletjes en installaties die jou prikkelen om iets met jouw energie te doen. Dankzij de provincie kan jij gratis deelnemen, enkel op woensdagen vanaf 22 juli. 

DONDERDAG
"Fiets en ontdek."

fietsen

www.contreilive.be
www.transforaid.be

Contrei Live is een internationaal kunstenparcours met 16 artistieke interventies in 13 gemeenten die via 3 fietslussen bezocht kunnen worden. Je kan fietsen huren op Transfo via de website van Contrei Live. Hier vind je de fietslus rond Transfo. 

Of test je kuitspieren met een mountainbiketraining  op donderdagavond van de Guadal Bikers als voorbereiding op Transfo Raid van 27 september. Meld je vooraf aan via Facebook Transforaid of op het zomerterras aan de duiktank.

  VRIJDAG
"Happy Hour"

happy hour

www.circusbrouwerij.be

Kom relaxen op het zomerterras en geniet elke vrijdag in juli en augustus van een zomers Happy Hour tussen 17u en 18u aangeboden door de zomerbar "Bar50", Transfo Duiktank, Oenanthe en de Circus Brouwerij.

Op vrijdag 17, 24 en 31 juli kan je ook de werf van de brouwerij bezoeken. Leer van de experten hoe je het beste bier brouwt. De werfbezoeken gaan door elke vrijdag tijdens het bouwverlof op 17, 24 en 31 juli. Kom hiervoor naar het zomerterras aan de duiktank om 17u. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Proef een uitzonderlijk lekker biertje van de Circus Brouwerij tijdens het Happy Hour . Wordt het een Jongleur, een Piccolo of een Ringmaster ? Laat ons weten wat jouw favoriete bier is en maak kans op een hoppig verwenpakket. Je krijgt een stemformulier na het werfbezoek. 

  ZATERDAG/ZONDAG
"Uitdaging troef"

happy hour

www.oenanthe.be

Op zaterdag kan je terecht op het zomerterras aan de duiktank voor bijzondere animatie: muzikaal optreden, circusact, volksspelen, kubbs, wandeltochten, ... !
Kom zeker kijken en beleef de creativiteit van Oenanthe. Check ook onze kalender

Op zondag dagen we jou uit ! Durf jij het touwenparcours in de hoogte of boven het water aan ? Of ga je voor een snorkelduik in de duiktank van wel 15 meter diep ? Schrijf  je in aan de zomerbar aan de duiktank, elke zondag vanaf 13u30 voor sessies touwenparcours en snorkelduik tussen 14u en 18u. 
Reserveer hier een kajak en ga op ontdekking langs het kanaal Bossuit-Kortrijk. 

ZONDAG
"Kunst van ons"

kunst

www.kunstacademiezwevegem.be

Op zondag kun je op het zomerterras genieten van een half uurtje luisterplezier: voorleesverhaaltjes voor kinderen of een vleugje muziek. De leerkrachten van de Kunstacademie verwelkomen jou om 11u. 
5 en 19 juli + 2, 16 en 30 augustus: voorleesverhaaltjes voor kinderen van 6 tot 10 jaar
6 september: optreden klas gitaar
23 augustus en 20 september: optreden klas viool 

De hele zomer lang hangt aan en rond de sokkel van de koeltoren werk van de klassen beeld van de Kunstacademie. In de grote vensters van het nieuw Transfogebouw hangt het resultaat van een namiddagje schetsen op de Transfosite. Een workshop onder leiding van de leerkrachten beeldende kunst. Ga zeker eens ter plaatse kijken! En bezoek zeker ook de online-tentoonstelling op www.kunstacademiezwevegem.be

www.info-coronavirus.be

BELANGRIJK

Bij elk initiatief en evenement houden wij ons strikt aan de Corona-maatregelen. Als blijkt dat bepaalde zaken niet of anders doorgaan, durven wij op uw begrip hopen.