Festival van het Landschap

Bewonder het prachtige panorama vanaf de 5e verdieping van het pas gerestaureerde Nieuw Transfogebouw op zondag 20 juni. Ontdek hier het volledige programma. 

 

Naar aanleiding van het Festival van het Landschap opent het Nieuw Transfogebouw voor het eerst weer haar deuren na een renovatieperiode van een volledig jaar. De bezoeker krijgt een sneak peek in dit volledig gerestaureerde erfgoed. Na de zomer zullen innovatieve bedrijfsleiders hier hun intrek nemen. De vijfde verdieping wordt uitzonderlijk open gesteld. Daar krijg je immers een adembenemend panoramisch zicht op het landschap. De gids neemt je mee in de tijd en vertelt hoe deze oude elektriciteitscentrale haar stempel op het landschap heeft gezet. Daarna bezoek je de Machinezaal en leer je alles over de elektriciteitsproductie in “Den Ellentriek”. Wist je dat de centrale voor de eerste straatverlichting en verwarming in Zwevegem heeft gezorgd ?

Ga op ontdekkingstocht doorheen de site en boek een Transfo Circuit. Fun gegarandeerd voor jong en oud met tal van mooie uitdagingen. Of ga even verpozen op het groene zomerterrras met subliem zicht op de imposante duiktank. Pik een sup initiatie of een partijtje petanque mee. Wij sluiten af met een aperitiefbiertje in De Circus Brouwerij. 
Daarna spring je op jouw (vooraf gereserveerde) tandem of fiets, al dan niet met een rijk gevulde picknickmand, richting Avelgem om volop van het namiddagprogramma van het Festival van het Landschap te genieten.

Klik hier voor alle praktische informatie met het inschrijvingsformulier.