D van Duurzaamheid

Ter gelegenheid van Transfo Zomert 2020 is er een bijzonder aanbod van avontuurlijk sporten. Ontdek het volledige Transfo Zomert programma, klik op de knop rechts boven of vlooi de kalender erop na.

Transfo was een oude elektriciteitscentrale. Op vandaag is ze de centrale waar energie troef is. Je kan er figuurlijk energie opdoen en verbruiken. Maar Transfo wil verder gaan en heeft een ambitieus toekomstplan op van Transfo een Zero-Impact-Site te maken.

Innoverend en duurzaam energie opwekken zijn de uitdagingen voor de toekomst.
Concrete plannen op korte termijn:
- Overdekte zonneparking
- Energienetwerk ontwikkelen in kader van Europees project Empower
Een activiteit op Transfo duurzaam organiseren? Neem dan zeker onze tips van de zero-impact-coach mee in je organisatie.

BIODIVERSITEIT

Hoewel je de Transfosite misschien niet direct met ‘natuur’ associeert, valt er heel wat te ontdekken op het vlak van fauna en flora. Op een relatief kleine ruimte zijn heel wat biotoopjes te ontdekken waar specifieke planten of dieren zich goed thuis voelen. Wie goed rondkijkt, ontdekt in soms onverwachte hoekjes heel wat ‘leven’. Zo is er de vleermuizenbunker en zijn er de vele zwaluwnestkasten. Deze projecten werden gerealiseerd i.s.m. Het Stadlandschap Leie en Schelde

Biodiversiteit op Transfo

ZONNEPARKING

Op termijn wordt een nieuwe parking aangelegd. Door deze parking te overkappen met zonnepanelen kan een groot deel van de verbruikte energie op Transfo gerecupereerd worden. Dit project wordt ondersteund door de provincie West-Vlaanderen.

Zonneparking