E van Educatie

Op Transfo werd elektriciteit gemaakt. Maar hoe gebeurde dit en hoe gaat dit nu? Op deze en veel meer vragen geeft het attractief, educatief aanbod van Transfo jou een antwoord.
Voor scholen ontwikkelden we een leuk pakket, of kom je liever met klas naar een heuse wetenschapsshow kijken? Liever zelf op ontdekking aan, spring dan even binnen in het infopunt.

EDUCATIEVE PAKKETTEN

(Z)onder stroom

Een spannende en leerrijke zoektocht in de historische gebouwen en tussen de imposante machines. Een aangepaste outfit en spelmateriaal wordt de deelnemers ter beschikking gesteld.
Prijs: 100€ all-in (maximaal 25 deelnemers) per klas
Duur: 1u30
Doelgroep: 3de graad lager onderwijs en de 1ste graad secundair onderwijs B-stroom 

Download de folder hieronder.
Boeken doe je via stijn.vandamme@west-vlaanderen.be of +32 492 18 48 97


Educatief pakket industrieel erfgoed

Via een spannend outdoor spel ontdek je met jouw klas- of vriendengroep het rijke industriële verleden van de Transfosite.

Meer informatie: www.escapeplong.be

educatie

EDUCATIEF AANBOD EXTERNE PARTNERS

Xperilabbus

Een bus ontpopt zich tot een laboratorium, waarin leerlingen van laatste graad basisonderwijs en eerste graad secundair onderwijs,  gedurende 90 minuten wetenschappers worden. In groepjes van 2 of 3 kunnen ze observeren, testen en afleiden; in biologie, chemie, fysica of technologie. De rode draad… De wetenschappelijke methode!

 

 

Technopolis on Tour

In 2019 - 2020 werd een succesvolle reeks van Technopolis on Tour gehouden op de site. Meer dan 1.400 kinderen kwamen langs voor een show vol verbazing en sensatie.

Vind jij dat Technopolis nog eens langs mag komen? Of dat ons extern aanbod mag uitbreiden? Laat het ons weten via stijn.vandamme@west-vlaanderen.be of +32 492 18 48 97

xperilabbus

INFOPUNT

Dankzij het historisch beeld- en filmmateriaal kan je levendig ontdekken hoe het er vroeger aan toe ging op Transfo. Maar ook info over het huidig aanbod en de uitdagingen voor de toekomst zijn te verkrijgen in het infopunt. Dagelijks en vrij toegankelijk van 10.00 tot 18.00 uur

infopunt