Nieuws

ReSourced Persmoment

Re/Sourced investeert 5 miljoen euro

Eind juni zette de Europese Commissie het licht op groen voor het project RE/SOURCED. Het project krijgt een werkingsbudget van 5 miljoen euro, waarvan Europa 4 miljoen financiert. RE/SOURCED mikt op de uitbouw van een circulair en zelfvoorzienend energiesysteem op Transfo.
Nieuw Transfogebouw

Restauratie Nieuw Transfogebouw

De vijf verdiepingen van het Nieuw Transfogebouw in Zwevegem krijgen allemaal een grondige restauratie. Aannemer Meuleman is alvast met de werken gestart. Met behoud van talloze unieke erfgoedelementen zetten Zwevegem en Leiedal Transfo weer onder stroom zodat dynamische ondernemers er vanaf midden volgend jaar aan de slag kunnen.
Glazen Huid Ketelhuis

Nominatie Staalbouw wedstrijd

Transfo is genomineerd voor deze wedstrijd voor de realisatie van de "glazen huid" rond het Ketelhuis. 
Rond het Ketelhuis werd een staalstructuur en een glazen wand gebouwd om zo de gevels van het Ketelhuis te beschermen tegen de weersomstandigheden.
Transfo Verlicht

Transfo Verlicht

Electrifying. Dat vat de buzz van Transfo Verlicht mooi samen. De leerlingen van het VTI Brugge laten de monumenten op de site baden in een wonderlijk winterlicht. Klik op de titel "Transfo Verlicht" bovenaan voor alle info.

Transfo is in volle transitie

Deze erfgoedsite krijgt planmatig een restauratie, reconversie en opwaardering dankzij de onverdroten inspanningen van de drie partners van de VZW Transfo: de Gemeente Zwevegem, de Provincie West-Vlaanderen en de Intercommunale Leiedal. 

Veel gebouwen genoten al een 'face lift', andere gebouwen staan nog in de wachtrij, de VZW Transfo ijvert ervoor om het erfgoed tegen 2025 te restaureren.

Daarvoor worden er tevens belangrijke ontwikkelingsprogramma's uitgerold zoals Re/Sourced. Elke restauratie wordt op de wensen van de ondernemer die er zijn zaak wenst onder te brengen, afgestemd. Zo kreeg de Oude Loods een totale make-over in functie van de brouwerij die de Circus Brouwers er willen bouwen. En ook de ommuurde parking zal de boulderzaal van Transfo Climbing herbergen terwijl de klimmuur daarachter zal verrijzen.

Wens jij ook een werkstek op Transfo ?
Is er een gebouw waar jij jouw zaak ziet floreren ? Mail naar Diana De Cat of neem telefonisch contact om samen de mogelijkheden te bespreken. 

Wil je op de hoogte blijven van alles wat reilt en zeilt op Transfo ? 
Schrijf je dan via onderstaand formulier in op de nieuwsbrief. 

Logo

Wij houden jou op de hoogte van alles wat reilt en zeilt op Transfo Zwevegem. Maak slim gebruik van het aanbod en beleef alle mooie momenten met ons mee.

 
 
*