Nieuws

KetelhuisNTG

Open Monumentendag

Kom kijken hoe een majestueuze elektriciteitscentrale transformeert naar een vonkend oord voor knetterende ondernemers.
Expo affiches def

Kunstexpo's

Twee kunstexpo’s op Transfo Zomert: de Kunstacademie van Zwevegem presenteert hun expo “Adults Only”. De leerlingen van Design & Art School, campus DAS-Guldensporencollege stellen hun afstudeerprojecten voor.
Transfo Outdoor

Transfo Outdoor

Op zondag 3 juli kunnen jong en oud in en rond de voormalige elektriciteitscentrale gratis deelnemen aan verschillende avontuurlijke activiteiten.
Transfo Erfgoeddag

Erfgoeddag Transfo tovert Techniek

Op zondag 24 april, ter gelegenheid van Erfgoeddag, tovert Transfo techniek in de majestueuze elektriciteitscentrale.
Watertoren

Wereld Diabetes Dag 14/11/21

Watertoren Transfo Zwevegem kleurt blauw als steun voor Wereld Diabetes Dag
studenten aan het werk

Studenten aan het werk

Jaar na jaar denken studenten met ons mee over de toekomst van Transfo Zwevegem.
Transfo Vluchtfoto

Groen licht voor restauratie

​​​​​​​Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor een volgende fase in de restauratie van de Transfo-site in Zwevegem.
Luisterwandeling

Luisterwandeling

Ontdek de gloednieuwe luisterwandeling, leer hoe men leefde en werkte in "Den Ellentriek".

Transfo is in volle transitie

Deze erfgoedsite krijgt planmatig een restauratie, reconversie en opwaardering dankzij de onverdroten inspanningen van de drie partners van de VZW Transfo: de Gemeente Zwevegem, de Provincie West-Vlaanderen en de Intercommunale Leiedal. 

Veel gebouwen genoten al een 'face lift', andere gebouwen staan nog in de wachtrij, de VZW Transfo ijvert ervoor om het erfgoed tegen 2025 te restaureren.

Daarvoor worden er tevens belangrijke ontwikkelingsprogramma's uitgerold zoals Re/Sourced. Elke restauratie wordt op de wensen van de ondernemer die er zijn zaak wenst onder te brengen, afgestemd. Zo kreeg de Oude Loods een totale make-over in functie van de brouwerij die de Circus Brouwers er willen bouwen. En ook de ommuurde parking zal de boulderzaal van Transfo Climbing herbergen terwijl de klimmuur daarachter zal verrijzen.

Wens jij ook een werkstek op Transfo ?
Is er een gebouw waar jij jouw zaak ziet floreren ? Mail naar Diana De Cat of neem telefonisch contact om samen de mogelijkheden te bespreken. 

Wil je op de hoogte blijven van alles wat reilt en zeilt op Transfo ? 
Schrijf je dan via onderstaand formulier in op de nieuwsbrief. 

Logo

Wij houden jou op de hoogte van alles wat reilt en zeilt op Transfo Zwevegem. Maak slim gebruik van het aanbod en beleef alle mooie momenten met ons mee.

 
 
*