Open Monumentendag - 13/9/20

OPEN MONUMENTENDAG OP ZONDAG 13 SEPTEMBER VAN 10 tot 18U


Bezoek de twee beschermde sites Transfo Zwevegem en Sint-Pietersbrugje Moen met hun artistieke installatie in kader van Contrei Live.


TRANSFO ZWEVEGEM
De installatie “Top Down Bottom Up” van Adrien Tirtiaux is een permanente voetgangersbrug tussen het Kanaal en de Transfosite. Door een kuil van wilde vegetatie loop je over de brug naar het gonzende hart van de gewezen elektriciteitscentrale.
• Uiteenzetting over het kunstwerk en geleid bezoek aan ketelgebouw om 12 uur - 13 uur - 14 uur - 15 uur en 16 uur.
• Mogelijkheid tot verpozing op het zomerterras aan de duiktank

 

SINT-PIETERSBRUGJE MOEN
Dit 19de eeuws ophaalbrugje werd grondig gerestaureerd met heel veel respect voor de authenticiteit.
Aan het brugje staat in kader van Contrei Live het kunstwerk “Swans” van Marco Barotti. Deze installatie bestaat uit 8 satellietschotels, 7 witte en 1 zwarte. De schotels staan voor de kracht van TV en massamedia. Tot leven gewekt door geluid, wind en water dobberen deze zwanen vredig rond en gaan ze op in de natuur.

• 11 uur: luisterprogramma door Astrid Haerens.
Astrid groeide op in Zwevegem en woont nu in Brussel waar ze werkt als auteur. Voor Open Monumentendag keert ze terug en verkent ze in een literaire performance het landschap van haar jeugd, haar wortels, de grondtonen die haar mee vormden tot wie ze vandaag is. Laat je onderdompelen in het Land van Mortagne en proef de vele poëtische verhalen die de streek in zich draagt.
• Uiteenzetting door Greeter Jan Goemaere over de geschiedenis van het brugje, Kanaal Bossuit-Kortrijk en duiding omtrent het kunstwerk om 12 uur - 13 uur - 14 uur - 15 uur en 16 uur.
• Mogelijkheid tot verpozing aan mobiele bar van Flamme Rouge.

 

www.openmonumentendag.be