Open Transfodag en de Dag van de Architectuur

Kom op zondag 17 oktober naar de Open Transfodag in het kader van de Dag van de Architectuur.


En bekijk deze erfgoedsite met een andere bril ! 


een architecturale bril

Sinds 2005 blazen Coussée Goris Huyghe architecten stelselmatig nieuw leven in de Transfosite. Je kan er ronddwalen tussen een verzameling aan industriële gebouwen, variërend in vormen en maten. Doordat de architecten de grandiositeit van de gebouwen herwaarderen, inspireren ze tot nieuwe gebruiken.

Function follows form 
Een monumentale machinehal wordt een multifunctionele eventruimte met flexibel inzetbare zijruimtes. 
Op de plek waar vroeger het transport van de kolen plaatsvond van het kanaal naar de stoommachines, komt nu een loopbrug dwars door het ketelhuis. De ruimte tussen die gigantische ketels vormt een verrassende setting voor kunst en cultuur. In de tussenruimte van de gebouwen krijgen ook avontuurlijke programma’s een plek. Zo kan je hier nu lasershooten en vind je er klimmuren en hoogtouwenparcours. Ook een duiktank, bar en woonfuncties vinden hun plek op de site.

Schoonheid in vergankelijkheid 
Tijdens de renovatie kiezen de architecten ervoor de sporen van de tijd niet weg te werken. De talloze gebouwen behouden zo hun eigen karakter. Verschillende verhalen doorheen de tijd zijn naast elkaar waarneembaar, wat zorgt voor een levendigheid in de site. Het werk van de toenmalige arbeiders is voelbaar in de verweerde tegels van de machinehal. De oude machinerie spreekt als stalen catacomben tot de verbeelding. De patina op de verweerde gevels en verbouwingen maakt de ouderdom voelbaar.


Ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur zullen de architecten van Transfo op zondag 17 oktober om 14u een lezing geven over de architecturale uitdagingen op een majestueuze erfgoedsite: Klaas Goris, Pol Sileghem, Brent Turchak en Kevin Huysentruyt presenteren er hun creatieve insteek op Transfo.

De toegang is gratis maar inschrijving vooraf is verplicht via onderstaande link. 

 

 

een ondernemende bril

Op 17 oktober openen wij officieel de deuren van het kersvers gerestaureerde Nieuw Transfogebouw. Dit gebouw zal weldra gonzen van de bedrijvigheid eenmaal creatieve ondernemers er hun werkstek hebben in ondergebracht. De 2e, 3e, 4e en 5e verdieping worden door Leiedal verkocht.

Ben je als bedrijfsleider op zoek naar ruimte om te ondernemen ?
Kom dan zeker op zondag 17 oktober om 10u een kijkje nemen. Dan krijgen geïnteresseerde ondernemers meer informatie en een uitgebreide rondleiding op alle beschikbare verdiepingen.

Wenst u aanwezig te zijn ? Klik dan op onderstaande link om het inschrijvingsformulier in te vullen. Opgelet: enkel voor ondernemers !

 

 

een ontspannende bril

Transfo is de uitgelezen plaats om jou volledig te ontspannen. Er valt van alles te beleven ! 

Een Transfo Circuit met leuke opdrachten voor het hele gezin waarbij je de volledige site verkent. 

Een Plong Escape Room vol mentale uitdagingen waar je in groep veel plezier aan beleeft. 

Een boeiende tocht met een begeesterende gids doorheen het verleden  van deze roemrijke elektriciteitscentrale én een verrassende blik in de toekomst. De rondleiding is gratis maar vooraf inschrijven via onderstaande link is verplicht. Je kan er meteen ook het gewenste uur aanduiden. 

Iedereen komt avontuurlijk sporten op Transfo. Wij voorzien een uitgebreid programma, volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van ons aanbod.