Open Monumentendag

Kom kijken hoe een majestueuze elektriciteitscentrale transformeert naar een vonkend oord voor knetterende ondernemers.

Avontuurlijk sporten met Oenanthe aan de touwen van de stoomleidingen, lekker genieten op het zomerterras50Bar met de gloednieuwe bar in de middelgrote olietank, proeverijen bij De Circus Brouwerij in de vroegere loods,  slimme uitdagingen bij Plong Escape Games in het Werkhuis van de Elektriekers, duiken en plonzen in de Duiktank die in de grootste olietank werd geïnstalleerd... al deze ondernemers maken van Transfo een bruisende site.

En we zoeken nog meer ondernemers om de unieke gebouwen nieuw leven in te blazen. Het pas gerestaureerde Nieuw Transfogebouw presenteert prachtige erfgoedlocaties.  Het Mechaniekersgebouw biedt vele commerciële troeven als blikvanger op het middenplein. De Sokkel van de Koeltoren krijgt een totale make-over. Zowel voor de Opzichterswoning als het Kantoorgebouw aan het middenplein staat de renovatie in de steigers. Wie zet het uniek erfgoed van het Ventilatorengebouw in de schijnwerpers ? Voor de Directeurswoning en het Oud Transfogebouw wordt op termijn een nieuwe invulling gezocht. De Silo naast het Kanaal weet zeker een actieve ondernemer te bekoren.

Benieuwd naar de toekomstplannen voor Transfo ? 
Bezoek ons op Open Monumentendag op zondag 11 september tussen 10u en 18u en neem deel aan de rondleiding met de herbestemming van de site als thema. Voorzie twee uren voor deze rondleiding. 

Je kan ook een prachtig voorbeeld van herbestemming bezoeken: de Duiktank. Schrijf je in voor deze rondleiding (1u) via onderstaand formulier. Spring zeker ook eens binnen in De Circus Brouwerij: de oude loods werd magnifiek gerestaureerd om er een brouwerij in onder te brengen. Geniet van de lekkere streekbiertjes op hun bierterras. 
 

Inschrijving voor de rondleiding met gids
Ik wil de Duiktank bezoeken