Tegaere Transfo

Transfo Zwevegem biedt vandaag een brede waaier aan troeven voor elke alerte ondernemer. Destijds was dit het kloppend hart van het industriële leven in de ruime regio. Op Transfo werd er naarstig gewerkt en was er toen zelfs al aandacht voor sociale voorzieningen. Dankzij de inzet van velen verwierf deze voormalige elektriciteitscentrale  haar  'grandeur' en reputatie.
Transfo groeit uit tot een sterk merk! 
 

Transfoteam

Vandaag werken dynamische ondernemers op Transfo en creëren zij nieuw leven op de site samen met de partners: de gemeente Zwevegem, de provincie West-Vlaanderen en Leiedal. Met respect voor het nobele verleden en de blik op een stralende toekomst bouwen zij hun bedrijf uit en zoeken zij synergieën met gelijkgestemden (groepsaanbiedingen). Transfo telt heel wat unieke gebouwen met imposante ruimtes die uitnodigen tot grootse plannen en realisaties. De ondernemers van de bedrijven hieronder bouwen verder aan de toekomst van Transfo. Dankzij deze ondernemers blijft Transfo de komende decennia verder bouwen aan het sterk merk. 

Op de Transfosite te Zwevegem staan, verborgen in een bufferbekken naast het Kanaal Bossuit-Kortrijk, drie oude stookolietanks. De grootste is maar liefst 17 meter hoog en heeft een diameter van 28 meter. Dankzij de inspanningen van de provincie werd de duiktank in de grootste stookolietank gerealiseerd. 

www.duiktank.be

Transfo Duiktank

In de tuin van de oude, statige directeurswoning vind je Camping Transfo: een unieke locatie waar je zorgeloos kan kamperen omgeven door groen, genietend van rust en eenvoud in prachtig gerenoveerde caravans of gezellig ingerichte tenten. Je zal er tevens genieten van Zwevegemse lekkernijen. 

www.campingtransfo.be

Camping Transfo

De oude loods  aan de ingang langs de Blokkellestraat was een werkplaats van de elektriciteitsfabriek met aanvoer via de spoorlijn die ernaast liep. Dankzij de circusbrouwerij bruist het hier opnieuw van de bedrijvigheid. De circusbrouwers installeren hier een brouwzaal en daar hoort uiteraard ook een proeflokaal bij. 

www.circusbrouwerij.be

Circusbrouwerij

In het voormalige werkhuis van de elektriekers, dat omgedoopt werd tot PLONG, vind je twee escape rooms:
Het Werkhuis & Transforest.  Hier heb je een stevige portie vindingrijkheid en nieuwsgierigheid nodig. je gaat ook actief aan de slag. Zowel cognitieve als tactiele puzzels prikkelen alle zintuigen. 

www.escapeplong.be

Plong Ketel

Transfo is een monumentale erfgoedsite omgevormd tot één van de meest unieke MICE en evenementenlocaties van België. Comemotion verzorgt er tal van fabuleuze feesten in de machinezaal en de pompenzaal in het gerenoveerde Transfogebouw. Zowel bedrijfsfeesten, trouwfeesten als andere evenementen krijgen op Transfo een uitzonderlijk kader en een ongeëvenaarde uitstraling. 

www.comemotion.be

Feest

De kunstacademie gedijt opperbest op deze industriële erfgoedsite. De omgeving werkt inspirerend zowel voor beeld- als woordkunstenaars, en uiteraard ook voor musici. De leerlingen volgen les in de voormalige directeurswoning, een zeer ruime herenwoning die de sfeer van vroeger prachtig vertolkt. 

 

www.kunstacademiezwevegem.be

Kunstacademie

Transfo Labo is een collectief van artiesten die in de opzichterswoning en het administratief gebouw wonen. Zij creëren hun voorstellingen in de sokkel van de koeltoren en de oude stookolietank langs het jaagpad. Occasioneel organiseert het collectief kleine festivals of toonmomenten voor de buurt. 

 

https://www.transfozwevegem.be/transfo-labo

Transfo Labo

Oenanthe is de pionier op de Transfosite. Zij vonden er de ideale omgeving om hun aanbod van avontuurlijke sporten in de verf te zetten. Zij maken hiervoor gebruik van de watertoren voor hun death ride, van de opslagbekkens voor het aquaparcours, de stoomleidingen vormen het ideaal kader voor het touwenparcours, de buitenruimte is uiterst geschikt voor lasershooting. En ook de verhuur van kajaks mag niet ontbreken zo dicht bij het kanaal Bossuit-Kortrijk.

www.oenanthe.be

Oenanthe