Transfo Verlicht

 

TRANSFO IN FEEËRIEKE SFEREN

Electrifying. Dat vat de buzz op Transfo mooi samen. Deze winter doorbreekt Transfo de donkere maanden met een majestueus lichtspel. De spots zijn nu gericht op Transfo Verlicht, wanneer leerlingen van het VTI Brugge enkele monumenten op de site laten baden in een wonderlijk winterlicht.

De absolute blikvanger is het Ketelhuis waar zij de architecturale schatten monumentaal tevoorschijn toveren. Het kunstwerk “Top down, Bottom up” van Adrien Tirtiaux verwerft een extra dimensie met het uitgekiend lichtspel over deze artistieke trap. De statige schoorsteen verrijst roodgloeiend als nooit tevoren. De pas gerestaureerde Watertoren ontsnapte recent uit de stellingen en torent nu hoog boven de site als een statig ‘landmark’.  Ondanks het gure weer krijg je een beschermend gevoel van warmte op het kasseienplein dankzij de veelkleurige lichtkegels en de omliggende stille getuigen van een knetterend verleden. Laat je overweldigen door zoveel historisch erfgoed in volle gloed en glorie. 

De studenten van het VTI Podiumtechnieken Brugge hebben zich uit de naad gewerkt om dit lichtspel te realiseren. Wij zijn hen bijzonder dankbaar voor al hun inspanningen en buitengewone creativiteit waarmee ze de eerste editie van Transfo Verlicht zo mooi uitgewerkt hebben. Klik hier voor meer informatie over de opleiding. 

Het lichtschouwspel is gratis van 4 december tot 31 januari, elke dag van 17 tot 23 uur. Hiermee brengt Transfo licht in duistere tijden, als baken voor een gezonde, verhelderende wandeling. Je kan op twee manieren wandelen: een ontdekkingstocht doorheen de site of een heus Transfo Circuit
 

TRANSFO CIRCUIT 

Mag de tocht nog wat (inter)actiever? Schrijf je dan in voor Transfo Circuit van Oenanthe en maak een interactieve tocht van de ene proef naar de andere opdracht. Zo ontdek je, samen met jouw team, Transfo op een actieve manier, plezier gegarandeerd ! Je krijgt boeiende weetjes over de geschiedenis van Transfo voorgeschoteld en je werkt samen met jouw team. Jong en oud trotseren gezamenlijk de uitdagende opdrachten, teamwork staat hierbij centraal. Voor het Transfo Circuit moet je vooraf inschrijven via de site van Oenanthe. Ook hier worden alle Corona-maatregelen in acht genomen.