Transfo Zomert

 

Tijdens de zomer toveren wij onze historische erfgoedparel om tot een paradijs voor levensgenieters.

De publieke partners - gemeente Zwevegem, Provincie West-Vlaanderen en Leiedal -, werken samen met alle exploitanten van de site om elke bezoeker een onvergetelijke zomerse ervaring te bieden. We geven de kick off op het Festival van het Landschap op 20 juni. 

Wij wensen jullie een zinderende zomer ! 

PLAN JOUW ZINDERENDE ZOMER

Blijf alert, volg ons op sociale media en pik zeker al het leuks mee.
Er staan fijne concerten op het programma, verrassende circus- en straattheater artiesten betreden onze podia, dynamische gezinnen beleven er de tijd van hun leven dankzij de kindernamiddagen, sportfanaten vinden er fantastische uitdagingen en fenomenale ervaringen. Kortom: op Transfo beleef je een zinderende zomer. Kijk snel hieronder wat er allemaal te beleven valt ! 

Opgelet ! Vele evenementen zijn gratis en zonder inschrijving. Voor de vrijdagavond concerten moet er vooraf via de gemeente ingeschreven en betaald worden. Voor sommige events is registratie gewenst. Je vindt alle details met de inschrijvingslinks in het programma hieronder. 

 

HOOGDAGEN

Transfo's Electric Cabaret op 2 juli om 16u en 20u
Zes messcherpe circusacts in de lucht, op de grond en met een hond... Kom dat zien, kom dat zien!  Vier van deze acts kaderen in het traject 'Old School's Cool' van De Spil Roeselare waar zeven circusartiesten de kans krijgen om op basis van hun inspiratie uit het circusverleden een nieuw outdoor circusnummer te creëren. Vandaag spelen ze het eerst voor een publiek, het eindresultaat tonen ze op het circusfestival 'De Groote Stooringe' op zondag 19 september 2021 in Roeselare. 

Dit evenement wordt aangeboden door de provincie West-Vlaanderen. De toegang is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht via onderstaande link. 

 

Special Acts

Transfo Flair Competition op 10 juli vanaf 15u
De beste cocktailbartenders strijden om de eerste Transfo Flair Cup. Spectaculair gejongleer met flessen terwijl een heerlijke cocktail bereid wordt.
Je moet je vooraf registreren via info@companymidnight.com. 

Cirkea El Pendulo op 17 juli om 16u en 20u
Een circusartiest amuseert zich rot en gaat in dialoog met het publiek om knotsgekke improvisaties ten beste te geven en van de ene clowneske situatie in de andere te tuimelen. Geen  inschrijving nodig. 

US by Company Midnight op 21 juli om 16u en 20u
een portret van twee unieke Homo Sapiens Idioticus. Partners in crime  die samen alles gevonden hebben wat je met messen kan doen. De structuur is hun klein, onveilig  universum  waar messen en flessen  ophangen die op ieder moment  naar beneden kunnen vallen.   If you push this button, objects can fall.  Immediately... or with a little delay. Een ongezonde mix van mes- en fleswerpen en een opstandige computer. 
Met: Simone Scaini, Joris Verbeeren 
Geen inschrijving nodig. 


Special Events

Oenanthe Kick Off recreatief sporten met SUP initiaties op 26 en 27 juni
Vooraf inschrijven graag. 

Camping Transfo organiseert een een Ladies Weekend op 16 en 18 juli, vanaf 25 tot 85 jaar. 

Ook dit jaar strijkt Voltage Festival op 7 en 8 augustus neer op Transfo. Nieuw ! Dit jaar kan je in het hart van het festival overnachten op Camping Transfo: glamping, relaxing, dining&wining… je geniet van een unieke festivalervaring. 

Ervaar het beste op de site tijdens het Nachtje Transfo (27-28-29 augustus): glamping op Camping Transfo, Plong escape room, Oenanthe avontuurlijk sporten… beleef het allemaal, gecondenseerd in één fabuleus weekend. De inschrijvingslink wordt nog meegedeeld. 

Op 12 september is er Tournée Flandrienne: een fietsevenement om fietsveiligheid en duurzame mobiliteit in de schijnwerpers te plaatsen. Fiets mee met één van de vele tochten met o.a. Wannes Cappelle, Frederik Sioen, Guga Baul, Johan Museeuw, Ludo Dierckxsens, Jolien D’Hoore, Eva Deroo, Ine Beyen, Koen Buyse, Steven Kolacny,… Schrijf je op tijd in !

Vlei je neer in de Cinema under the trees, dat is pas een beklijvende ervaring: een spannende laatavondfilm in open lucht tussen de woelige wateren van het Kanaal en de duiktank. Dit event wordt u aangeboden door de provincie West-Vlaanderen. De inschrijvingslink wordt nog meegedeeld. 

 

AVONTUURLIJK SPORTEN

Nieuw: suppen op het Kanaal ! SUP staat voor Stand Up Paddle. Deze gloednieuwe watersport geniet enorm veel belangstelling. Iedereen kan ermee aan de slag. Zowel lijf als geest hebben er baat bij. De hele zomer lang kan je deze complete work-out leren kennen. Boek jouw SUP-initiatie bij Oenanthe. Huur een kajak, plan een snorkelplons in de duiktank of beleef vele sensaties met de aquapiste. De waaghalzen melden zich aan op Avonturenzondag voor een klauterpartij in het touwenparcours.

 

ZOMERTERRAS HOTSPOT 

Deze zomer wordt het podium bij het Zomerterras 50Bar opnieuw druk bevolkt voor tal van gezellige concerten, verbluffende attracties, originele workshops, kindernamiddagen, kubbs- en petanquetornooien. Je vindt het Zomerterras 50Bar naast de duiktank. Klik op de link hieronder om hun zeer uitgebreid programma te ontdekken en om in te schrijven. Je kan er ook terecht voor alle reservaties van het avontuurlijk sporten.

 

TRANSFO IN CONCERT

De gemeente Zwevegem organiseert dit jaar opnieuw vier live concerten telkens op vrijdagavond om 20u met befaamde artiesten op het Zomerterras 50Bar in de schaduw van de imposante duiktank. Reserveer en betaal tijdig uw kaarten, het aantal plaatsen is beperkt. Lees hier meer info.

9 juli: Axl Peleman & David Piedfort
23 juli: Bas Birker en Amelie Albrecht (+ MC Hans Cools)
13 augustus: TheColorGrey
20 augustus: Pieter en Tine Embrechts

Aperitiefconcerten op zondagmorgen om 11u op het terras van De Circus Brouwerij
- koperkwintet met jong aanstormend talent op zondag 13 juli om 11u. In de namiddag spelen ze ook op de terrassen van de Otegemstraat. 
- de leerlingen van de Kunstacademie op zondag 22 en 29 augustus om 11u op het terras van De Circus Brouwerij.

En ook andere bands zoals StatieHeld zijn in de ban van de bierbrouwers. Afspraak op 3 juli om 16u.

Voor deze concerten hoef je niet in te schrijven. Je kan je wel aanmelden op het event via onze Facebookpagina. 


VOOR DE SLIMMERIKEN

Wil je alles leren over bier ? Kom dan naar de brouwdagen van De Circus Brouwerij. Boek een degustatie en maak kennis met ‘Zazel’. 

Kies je voor actie ? Volg dan het Transfo Circuit vol uitdagingen om de site spelenderwijs te ontdekken. Reserveer hier jouw Transfo Circuit. 

Elke woensdagnamiddag om 14u in juli en augustus kan je een leerrijke wandeling met een begeesterde en goed geïnformeerde gids boeken. Je leert er alles over de elektriciteitscentrale en de toekomstplannen. De deelname is gratis maar je moet wel vooraf inschrijven.
 

OVERZICHT

Bekijk ook het activiteitenprogramma van het Zomerterras50Bar en het zomeraanbod Avontuurlijk Sporten van Oenanthe
 

Zomerterras 50Bar (duiktank): doorlopend animatie van 26 juni tot 31 augustus

Oenanthe kick off recreatief sporten met SUP initiaties (kanaal): 26 en 27 juni

Avonturenzondagen van 14u tot 18u (aquapiste): elke zondag in juli en augustus

Transfo's Electric Cabaret  (Zomerterras): 2 juli om 16u en 20u

Concert StatieHeld (De Circus Brouwerij): 3 juli om 16u

Aperitiefconcert met koperkwintet: (De Circus Brouwerij):  18 juli om 11u

Ladies Weekend in Camping Transfo:  16 en 18 juli

Transfo in Concert op vrijdag om 20u (Zomerterras): 9 en 23 juli, 13 en 20 augustus

Transfo Flair Bartending Competition (Zomerterras): 10 juli vanaf 15u

Cirkea El Pendulo (Zomerterras): 17 juli om 16u en 20u

US door Compagnie Midnight (Zomerterras): 21 juli om 16u en 20u

Voltage Festival (volledige site): 7 en 8 augustus

Aperitiefconcert met de Kunstacademie: (De Circus Brouwerij):  22 augustus om 11u

Aperitiefconcert met de Kunstacademie: (De Circus Brouwerij):  29 augustus om 11u

Nachtje Transfo (Camping Transfo): 27, 28 en 29 augustus

Cinema under the Trees (duiktank): 3 en 24 september

Tournée Flandrienne (volledige site): 10-11-12 september

Open Monumentendag (volledige site): 12 september