Wereld Diabetes Dag 14/11/21

Watertoren Transfo Zwevegem kleurt blauw als steun voor Wereld Diabetes Dag

Elk jaar wordt wereldwijd op 14 november aandacht gevraagd voor de gevolgen en de gevaren van diabetes. Op die zondag kleurt de Watertoren op de Transfo-site van 17 u. tot middernacht blauw.

Wereld Diabetes Dag is een internationale gelegenheid waarop mensen met diabetes, gezondheidswerkers, onderzoekers, media, het publiek en de overheden samenwerken om de bewustmaking rond diabetes te verhogen. De situatie is over heel de wereld alarmerend: alleen al in België hebben bijna 1.000.000 mensen diabetes, en meer dan één op de drie mensen met diabetes is zich er niet van bewust dat ze de ziekte hebben. (Meer info: www.diabetesliga.be)

Zwevegem, die op vele vlakken een warme gemeente wil zijn, draagt graag haar steentje bij aan deze sensibiliseringscampagne. Transfo Zwevegem vzw en de gemeente Zwevegem gaan daarom graag in op de vraag van de farmaceutische firma Novo Nordisk om een monument in het blauw te verlichten. Studenten van het VTI Brugge, afdeling Podiumtechnieken, zorgen voor het uitlichten van de Watertoren.

Met dank aan Ronny Filieux voor de foto's.