Buiteninstallaties Transfo Energiek

Deze doe-installaties kan je perfect combineren met een bezoek aan de interactieve installaties in het bezoekerscentrum.

 

Lichtschommel: duwtje in de rug
Een schommel die elektriciteit produceert, dat is nieuw. Door te schommelen drijf je een generator aan die de led-lampjes doet branden. En als je samen schommelt, veranderen de lampjes van kleur. Leerrijk en plezant voor jong en oud. Dus schommelen maar!

Energiefiets: fietsbelletje?
Met deze fiets kan je niet alleen aan je conditie werken, hij laadt tegelijk je telefoon op. De pedalen zijn verbonden met een generator, die je trapbeweging omzet in elektriciteit. Het duurt ongeveer even lang om je telefoon volledig op te laden als via het stopcontact. Op uw plaatsen... Start!

Energievloer: spanning en sensatie
Zin in een spelletje Snake? Of mag het ietsje educatiever en wil je al springend je tafels oefenen? De tegels van de energievloer produceren elektriciteit als je erop springt of danst. De tegels van deze vloer zijn piëzo-elektrisch. Dat wil zeggen dat ze elektriciteit produceren onder invloed van drukveranderingen – bijvoorbeeld als je erop springt. Samen wekken de tegels genoeg stroom op om een hele reeks spelletjes te spelen. Probeer het zelf: ga op de vloer staan en volg de instructies. Hier vind je meer info over alle 12 de spelen.

Interactief uitkijkpunt
Benieuwd hoe Transfo eruit ziet vanuit de lucht? En klaar voor een beetje lichaamsbeweging? Kies één van de drie manieren om zelf energie op te wekken en activeer het tv-scherm dat is verbonden met een camera op de watertoren.

Maquette
Ontdek de hele site aan de hand van de indrukwekkende maquette van Transfo. Alle gebouwen werden door een kunstenaar handmatig nagemaakt. De prachtige maquette is klaar om jou de weg te wijzen.